BIO


CURRÍCULUM MUSICAL


Marcel Artiaga Valls va néixer a Canovelles (Vallès Oriental) el 7 de maig de 1965. Actualment resideix a Granollers (Vallès Oriental). 

De ben petit, gràcies als seus pares, va començar a estudiar música a Granollers. Aviat es va interessar pels instruments musicals de la Cobla catalana. 

Als onze anys va contactar amb la Cobla Jovenívola de Sabadell (formada per nois adolescents). Així va començar l'aprenentatge i la carrera musical com a intèrpret i compositor. 

Va estudiar Solfeig havent tingut com a professor, entre d’altres, al prestigiós compositor de Granollers Josep M. Ruera. 
Estudis preliminars de Piano amb Aureli Font (a Granollers). 
Flauta Dolça amb Aurora Masat (a Granollers). 
Harmonia i Formes Musicals amb Josep Guallart (a Granollers). 
Tible amb Ramon Roigé, Àngel Pont i Francesc Elias (a Sabadell). 
Flauta Travessera amb Claudi Arimany (a Granollers). 
Saxòfon de manera autodidacta. 
L’any 1999 va obtenir el títol de Professor Superior de “Xeremia Tible” (popularment Tible) pel Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona). 

L'octubre de 1976 va començar a anar a Sabadell per rebre les primeres lliçons de Tible amb Ramon Roigé, mestre de Tible d’aquell moment a l’escola de Cobla de la Jovenívola de Sabadell.  
A partir de l’any 1978 va començar a tocar amb caràcter de pràctiques, assajos i actuacions, a l’esmentada Cobla Jovenívola de Sabadell. També a la Cobla Principal del Vallès (on hi tocava Ramon Roigé) i a la Jovenívola 2, formada pels més petits de l'escola.  
Fou justament amb la Cobla Principal del Vallès que debutà en públic en una audició de sardanes a la Roca del Vallès on hi va tocar una sardana, “Volguda Calella” del mestre Josep Maria Tarridas.  
Aquest període va servir de preparació fins que el març del 1979 va ocupar definitivament la plaça de Tible Segon a la Cobla Jovenívola de Sabadell. 
Durant els següents anys va seguir perfeccionant la seva tècnica instrumental, consolidant-se en la plaça de Tible Primer.  
A partir del març de 1989 va actuar ja sempre com a Tible Solista. Tanmateix es va despertar el seu esperit compositiu.  

Paral·lelament al món de les Cobles, en el període 1990-92 participa en vàries formacions de músics de Granollers i comarca de diferents estils musicals amb la Flauta Travessera i el Saxo Alt.  
En aquesta època (1991), funda juntament amb el guitarrista Guillermo Alcañiz, el grup Style Rag. Fan actuacions en esglésies i restaurants en formació de trio o quartet. Comença a fer els primers arranjaments. 

El dia 1 de març de 1992 va debutar a la Cobla-Orquestra Montgrins com a Tible Solista, en la formació de Cobla. Flauta Travessera, Flautí, Saxo Alt i posteriorment Saxo Soprà, en la formació d’Orquestra. Hi va tocar 27 temporades (fins el 5 de març de 2019).
  
Des del juny de 2019 fins el maig de 2021, va formar part de l'Orquestra Saturno com a Saxo Alt, Saxo Soprà, Saxo Tenor, Flauta Travessera, Flautí i Teclat.

La pandèmia provocada pel Covid-19 va causar una davallada important d'actuacions. La següent temporada va actuar com a músic "freelancer" en diferents formacions.

Des del març de 2022 fins a mitjans de febrer de 2023, forma part de la Cobla Ciutat de Granollers (refundada l'any 2014).

Del 23 de juliol al 25 de desembre de 2022, ha actuat en caràcter de substitució a La Principal de la Bisbal. 

El 22 de febrer de 2023 comença una nova etapa com a membre solista a l'Orquestra Internacional Maravella.

Ha actuat també, ocasionalment, en algunes de les Cobles amb més renom de Catalunya, així com a la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Filharmònica de Catalunya i altres formacions esporàdiques en tota mena d'events musicals.

A part de tocar arreu de Catalunya, ha actuat al País Basc, Navarra, Aragó, Andorra i Catalunya Nord. Destaquen actuacions a Madrid, Zuric, Munic, Àmsterdam, París i Atlanta (EE.UU.). 

Ha tocat davant les màximes autoritats de Catalunya i l'Estat Espanyol, així com davant de la Reina d'Anglaterra (en visita oficial a Barcelona).
  
Ha participat en més de noranta enregistraments amb la Cobla-Orquestra Montgrins i altres formacions musicals. També fent tasques de direcció i producció musical. 

En la seva faceta de compositor, inicialment assessorat pel músic Eduard Martí Teixidor (autor sabadellenc de prestigi), ha escrit fins ara 36 Sardanes en les quals, sovint, el Tible hi té un paper destacat. En les seves composicions sempre hi ha un afany de modernitat sense oblidar, però, la sensibilitat que es pot aconseguir amb aquesta formació tan nostra com és la Cobla catalana. 
Cal esmentar l’espectacularitat de la sardana “Tiblejant a Sant Joan“, obligada de Tible amb variacions, una d’elles es desenvolupa a la manera de improvisació jazzística. 
Destaca l’obtenció del Primer Premi, l’any 1993, en el Concurs per a Joves Compositors celebrat a Mollet del Vallès, amb la sardana dedicada als seus pares, titulada “Pares“. 

Ha composat, també, un Poema Simfònic per a tres Cobles i Percussió titulat “Granollers al Mestre Ruera“, estrenat a finals de l’any 2000 dins del Festival Homenatge a Josep M. Ruera i Pinart celebrat a Granollers en motiu del centenari del seu naixement. 

L’any 2003 ha composat un Vals-Jota ("Visca la Serenata!"), per a Cobla amb acompanyament de Triàngle dedicat a la vila de Masquefa on els Montgrins hi van actuant des de fa molts anys. 

L’any 2012 ha composat un altre Vals-Jota per a Orquestra de Festa Major dedicat al trompetista company i bon amic, Antoni Delgado ("Toni Bolet"). 

El 2018 obre nous horitzons en les seves composicions. Estrena una balada instrumental amb sons digitals,”The last night in Kuramathi”.  

El 2021 estrena "Cada minuto de tu piel", balada romàntica. Primera composició amb lletra i música. També en versió Karaoke.

A més de composar, també fa arranjaments de música de “Ball” i de “Concert“ per a formació d’Orquestra de Festa Major, grups de música tradicional, havaneres, música coral, etc. També arranja i instrumenta, per a Cobla, sardanes i altres músiques.

Pel que fa a la pràctica pedagògica, l’any 1991 a Premià de Mar, va començar a donar classes de Tenora i Tible a l’escola de la Cobla Premianenca (més tard anomenada Cobla Premià). Des del 1992 va ser el seu director. A partir de la temporada 2024, la Cobla Premià es dissol i es forma la nova Cobla Xaloc, continuant també com a director.
També va impartir classes de Tenora i Tible a Calella entre 1993 i 1996 a l’escola de la Cobla Ciutat de Calella i va ser director d’aquesta Cobla les temporades 94, 95 i 96. 
Des de principis del 1995 fins l’any 2002 va ser professor de Tible i Tenora a l’escola de la Cobla Ciutat de Granollers. Des de l’any 2000 també en va exercir la direcció fins a la seva disolució l’any 2003. 
Del 1995 al 1997 va dirigir el Taller de Cobla a la Escola Municipal de Música Lluís Cullell de Cardedeu. 
El curs 2000-01 i següent va exercir com a professor de Tible en el Taller de Cobla organitzat pel Conservatori de Vic. 
Igualment va participar com a professor de Tible en l’Estatge de Música per a Cobla realitzat al Centre Internacional de Música Popular (CIMP) a Ceret (Catalunya nord), celebrat a finals d’octubre de 2001 i el celebrat durant el mes d’abril de 2004. 
A més imparteix classes a nivell particular. 
Aquesta experiència pedagògica ha començat a donar els seus fruits, doncs, alguns dels seus alumnes estan tocant ja en Cobles de reconegut prestigi. 

Ha participat en vàries ocasions com a jurat membre del comitè seleccionador del certamen La Sardana de l’Any. 

Composicions: 

-Sardanes (ordenades cronològicament): 

1. Anhel (39 x 83) 
Estrena el 26-12-1989 a Sabadell per la Cobla Jovenívola de Sabadell en el tradicional concert  nadalenc de música per a Cobla. 
Primera composició motivada pel desig d'obrir una nova via en la trajectòria musical. 
Revisada posteriorment.         

2. Aquell Cap d’Any (29 x 91) 
Estrena el 14-10-1990 a Mataró dins dels actes de l'aplec sardanista per la Cobla Jovenívola de Sabadell. 
Tots hem tingut algun Cap d'Any especial, el del 1990 ho va ser.  Durant l’hivern de l’any 1991, en va fer un arranjament per a Quartet de Flautes de Bec. La versió original per a Cobla va ser revisada posteriorment. 

3. Ripollet quinze anys (31 x 75) 
Estrena el 17-11-1990 a Ripollet per la Cobla Jovenívola de Sabadel durant el concert de música i cant coral celebrat en motiu del 15è aniversari de l'entitat Ripollet Sardanista. 

4. Platí a Sant Sadurní (33 x 71) 
Estrena el 1-4-1991 a Sant Sadurní d'Anoia per la Cobla Jovenívola de Sabadell en el concert de Pasqua celebrat habitualment. 
Dedicada al 75è Homenatge a la Vellesa, noces de Platí. 

5. Per tu Oriol(31 x 81) 
Estrena el 14-4-1991 a Breda per la Cobla Jovenívola de Sabadell durant l'aplec de sardanes. 
Dedicada al nét del president de l'entitat Colla Sardanista de Breda. 
Revisada posteriorment i enregistrada per la Cobla Montgrins l'any 2003. 
Està inclosa en el disc produït per la Cobla Montgrins "Sempre Sardanes (Àlbum 5) - Els nostres Compositors". DISCMEDI. Ref. DM 803-02 

6. Callella Imperial (37 x 85) 
Obligada de Tible. 
Estrena el 7-6-1992 a l'aplec de Calella per la Cobla Montgrins i amb el mateix compositor com a Tible Solista. 
Dedicada a l'Agrupació Sardanista de Calella i al seu aplec. 
Enregistrada per la Cobla Montgrins l'any 1996. 
Inclosa en el disc editat en motiu de la proclamació de Calella com a Ciutat Pubilla de la Sardana 1996, "Sardanes a Calella". ALTERNATIVA. 
Ref. A-CD-087 
Inclosa també en el disc produït per la Cobla Montgrins en motiu dels 150 anys de la Tenora l'any 2000, "Sempre Sardanes (Àlbum 3) - Els nostres Tenoristes". DISCMEDI. Ref. DM 488-02 

7. Cancó d'Aniversari (32 x 67) 
Estrena el 25-4-1993 per la Cobla Premianenca durant l'Aplec de la Sardana de Premià de Mar. 
Dedicada al 10è Aniversari de la Cobla Premianenca. 
Revisada posteriorment. 

8. Retorn a un vell indret (31 x 85) 
Estrena el 2-5-1993 per la Cobla Montgrins el dia de l'aplec de Santa Perpètua de Mogoda en motiu del retorn al lloc on s'havia celebrat l'aplec anys enrera, el bosc de la Torre. 
Enregistrada per la Cobla Montgrins l'any 1998 formant part del disc "Sardanes de Santa Perpètua de Mogoda". DISCMEDI. Ref. DM 1038-02 
Enregistrada també per la Cobla Mil·lenària l'any 2002, inclosa en el disc "Sardanes Cobla Mil·lenària". AGORILA. Ref. AG CD 317 
Enregistrada igualment per la Cobla Tres Vents l'any 2010. Pertany al disc editat conjuntament per les Cobles Contemporània i Tres Vents "Fent Amics". PICAP. Ref. 910921 

9. Pares (27 x 72)  
Estrena el 25-12-1993 per la Cobla Jovenívola de Sabadell en el tradicional concert de Nadal a Mollet del Vallès. 
Està dedicada als seus Pares, pel seu suport incondicional en tot moment. 
Va obtenir el Primer Premi en el Concurs per a Joves Compositors de Mollet del Vallès del qual es va celebrar la primera edició. Els premis es van lliurar el mateix dia de l'estrena de les sardanes finalistes durant el concert. 
Enregistrada per la Cobla Montgrins l'any 1998. 
Està inclosa en el disc produït per la Cobla Montgrins "Sempre Sardanes (Àlbum 2)". DISCMEDI. Ref. DM 314-02 

10. Quina paciència!(23 x 65) 
Estrena el 1-5-1994 per la Cobla Montgrins en el decurs de l'Aplec de la Sardana de Santa Perpètua de Mogoda. 
Composada en motiu de la 25a actuació de la Cobla Montgrins a l'aplec de Santa Perpètua de Mogoda. 
Enregistrada per la Cobla Sant Jordi l'any 2002. Forma part del disc editat per l'Agrupació Sardanista de Santa Perpètua dins dels actes del seu 75è Aniversari, "Espurnes Perpètues". Edicions Albert Moraleda. Ref. 0141 

11. Anys d’il·lusió (23 x 75) 
Estrena el 19-6-1994 per la Cobla Montgrins el dia de l'aplec de Cardedeu. 
Dedicada al 25è aniversari de l'Agrupació Sardanista de Cardedeu. 
Enregistrada per la Cobla Montgrins l'any 1994. Inclosa en el disc "Sardanes a Cardedeu (Vol. 5)". ALTERNATIVA. Ref. A-CD-067 
Enregistrada també per la Cobla Mil·lenària l'any 2009 pel disc editat en motiu del 20è aniversari d'aquesta formació, "Cobla Mil·lenària - Fidelíssima Vila de Perpinyà". AGORILA. Ref. AG CD 577 

12. Lleialtat (23 x 65) 
Estrena el 26-12-1994 per la Cobla Montgrins durant el tradicional concert de Nadal de Calella. 
Dedicada a Ramon Pedemonte, ànima de l'Agrupació Sardanista de Calella, per la seva trajectòria a favor de la sardana. 
Enregistrada per la Cobla Marinada l'any 2007. Inclosa en el disc "Sardanes a Calella (Vol. 3)". Àudio-Visuals de Sarrià. Ref. 5.2061 

13. Com si el cel hagués florit (29 x 81) 
Estrena el 2-4-1995 per la Cobla Montgrins a l'aplec d'Arenys de Mar. 
Inspirada en un poema escrit pel Sr. Joan Miró, amic dels membres de la Secció Sardanista de l'Ateneu Arenyenc. 
El poema explica com una parella s'enamora tot ballant sardanes al parc de Lourdes, recinte habitual de l'aplec D'Arenys de Mar. Concretament en l'estrofa: 

“Ell també la contemplava 
i si quedava embadalit 
sens saber què li passava 
com si el cel hagués florit “ 

Enregistrada per la Cobla Montgrins l'any 2003. Està inclosa en el disc produït per la Cobla Montgrins "Sempre Sardanes (Àlbum 5) - Els nostres Compositors". DISCMEDI. Ref. DM 803-02 

14. Jutges de Pau (23 x 67) 
Estrena el 20-10-1996 per la Cobla Sabadell durant l'audició de sardanes organitzada en motiu de la VI Trobada de Jutges de Pau de Catalunya celebrada a Granollers. 
Revisada posteriorment. 

15. Malgrat, Aplec d’Aplecs (25 x 77) 
Estrena el 5-10-1997 per la Cobla Montgrins a l'aplec de Malgrat de Mar. 
Dedicada a l'Agrupació Sardanista "La Barretina" de Malgrat de Mar en el seu ciquantenari i a la diada de celebració de l'Aplec d'Aplecs. 
Enregistrada per la Cobla Mediterrània l'any 1997. Forma part del disc (editat per celebrar l'aniversari citat anteriorment) "Sardanes a Malgrat". Àudio-Visuals de Sarrià. Ref. 25.1590 

16. Tiblejant a Sant Joan(39 x 91) 
Obligada de Tible amb variacions. 
Estrena el 27-4-1997 per la Cobla Montgrins, amb el mateix compositor com a Tible Solista, a Sant Joan de les Abadesses en el concert de presentació del disc enregistrat per la mateixa cobla editat en motiu del nomenament d'aquesta vila com a Ciutat Pubilla de la Sardana. 
"Sant Joan de les Abadesses - Ciutat Pubilla de la Sardana '97". Àudio-Visuals de Sarrià. Ref. 25.1588 

17. Rubí 1927-1997 (24 x 71) 
Cant de Tible. 
Estrena el 1-11-1997 per la Cobla Montgrins, amb el mateix compositor com a Tible Solista, a Rubí i dedicada al 70è aniversari del Foment de la Sardana de Rubí. 
L'estrena es va fer durant el concert de presentació del disc enregistrat per la Cobla Montgrins el mateix any '97.  
"Rubí, de Vila a Ciutat". Àudio-Visuals de Sarrià. Ref. 25.1603  

18. L’amic Vicenç (31 x 79) 
Estrena el 2-7-1999 per la Cobla Montgrins a Canyamars. 
Està dedicada Vicenç Salvador, amic dels Montgrins, membre de l'entitat "Amics de Canyamars". 
Es va estrenar durant el concert de presentació del disc, editat per l'entitat citada, amb la Cobla Montgrins que també la va enregistrar aquell mateix any. "Per tu Canyamars". DISCMEDI. Ref. DM 1065 
També la va enregistrar la Cobla Contemporània l'any 2004. Inclosa en el disc "Contemporanis (Vol. 3)". PICAP. Ref. 91 0383-02 
Posteriorment, a finals del 2004, la mateixa cobla també la va incloure en un disc de sardanes de set tirades (estil Manresà).  "L'audició 2". PICAP. Ref. 91 0405-02 

19. Els millors anys (25 x 77) 
Estrena el 18-3-2000 per la Cobla La Bisbal Jove en el concert de presentació del disc enregistrat per la mateixa cobla uns mesos abans. 
Dedicada al 10è aniversari d'aquesta cobla de nois joves. El disc es titula "Cobla La Bisbal Jove". TRAM. Ref. TRM 0136 CD 

20. Brau-Lleó (37 x 81) 
Obligada de Tible i Tenora. 
Estrena el 1-4-2000 per la Cobla Montgrins a Torroella de Montgrí. Escrita especialment pel lluïment del company Solista de Tenora (durant 20 anys) Jordi Carreras i el mateix compositor al Tible. El títol reflexa la força simbòlica que a vegades tenen aquests dos instruments. 
La sardana es va estrenar en un concert organitzat en motiu de la commemoració del 25è aniversari del nomenament de Torroella de Montgrí com a Ciutat Pubilla de la Sardana. Per aquest motiu es va editar un disc que inclou aquesta sardana prèviament enregistrada per la Cobla Montgrins. 
"25 Anys de Ciutat Pubilla Torroella de Montgrí 1975-2000". 
DISCMEDI. Ref. DM 1081 

21. Construint somnis (27 x 81) 
Estrena el 20-4-2001 a Sabadell per la Cobla Jovenívola de Sabadell en el concert de presentació del disc (que inclou aquesta sardana) del 25è aniversari d'aquesta Cobla amb sardanes dedicades per aquesta efemèride. 
Escrita, doncs, amb tot l'afecte a la formació dels seus inicis. 
Enregistrada també per la Jovenívola de Sabadell a principis del 2001. 
"Jovenívola de Sabadell, 25 Anys". Àudio-Visuals de Sarrià. Ref. 5.1745 

22. Ja en tenim 50 (31 x 87) 
Obligada de Tible. 
Estrena el 18-2-2001 a Cardedeu per la Cobla Montgrins, amb el mateix compositor com a Tible Solista, en el decurs del concert de presentació del disc editat en motiu del 10è febrer musical i el 50è aplec de sardanes celebrat al juny, tot dins l'any 2001. 
Enregistrada a finals de l'any 2000 per la Cobla Montgrins. 
"Sardanes a Cardedeu (Vol. 6)". DISCMEDI. Ref. DM-1092-02 

23. Allioli (29 x 85) 
Obligada de Tible i Trompeta. 
Estrena el 5-5-2002 per la Cobla Montgrins a l'Aplec de Santa Perpètua de Mogoda. 
Tible Solista el mateix compositor, Trompeta Solista Josep Bosch. 
El títol fa referència al concurs d'allioli que es fa durant el dinar de l'aplec. 
Enregistrada per la Cobla Montgrins l'any 2003. Està inclosa en el disc produït per la Cobla Montgrins "Sempre Sardanes (Àlbum 5) - Els nostres Compositors". DISCMEDI. Ref. DM 803-02 

24. Rebrots de romaní (27 x 101) 
Obligada de Tenora. 
Estrena el 14-9-2003 per la Cobla Premià en el decurs de l'Aplec de Canyamars. Jaume Call com a Tenora Solista. 
Dedicada als membres de l'entitat "Amics de Canyamars", especialment Jacint i Vicenç Salvador (pare i fill). Anava destinada a formar part d'un projecte discogràfic que finalment no es va fer. 
Posteriorment el compositor la va versionar per a Tible Solista amb el tiratge de llargs més curt. 
Obligada de Tible (27 x 95). 
Estrena el 4-6-2006 per la Cobla Montgrins, amb el mateix compositor com a Tible Solista, a l'Aplec de Calella. 

25. Abril a Palamós (27 x 75) 
Estrena el 10-4-2004 per la Cobla Montgrins a Palamós. En concert de presentació del disc doble, enregistrat per la mateixa Cobla mesos abans, editat en motiu del nomenament de Palamós com a Ciutat Pubilla de la Sardana 2004. 
"Palamós Ciutat Pubilla de la Sardana 2004". Dedicada, doncs, a aquest pubillatge. 
DISCMEDI. Ref. DM 1157 02 
L'any 2007 es va incloure, el mateix enregistrament però en format de set tirades, en el disc doble editat per Palamós Sardanista. En el segon disc de l'estoig titulat "Ballant Sardanes a Palamós 01". 
DISCMEDI. Ref. DM 1215-02 

26. Pim-Pam-Pum (39 x 91) 
Obligada de Tible, Tenora i Fiscorn. 
Estrena el 8-10-2005 a Palamós per la Cobla Montgrins durant concert de presentació de disc. Solistes: Marcel Artiaga (Tible), Jordi Carreras (Tenora) i Jordi Estartús (Fiscorn). 
Enregistrada també per la Cobla Montgrins el juliol del mateix any. 
Tot dins els actes de celebració del centenari del col·legi La Salle Palamós, 1905-2005. Dedicada a aquesta efemèride. 
“Centenari La Salle Palamós 1905-2005”. DISCMEDI. Ref. DM 1187-02 

27. Amistat i compromís (42 x 93) 
Lluïment de Tible. 
Estrena el 19-2-2006 a Cardedeu en el concert del “Febrer Musical”  per la Cobla Montgrins amb el mateix compositor com a Tible Solista. 
Dedicada a Gonçal Soler (“Salo”) i Àngel Pujol, veritables ànimes de l’Agrupació Sardanista de Cardedeu. 
Enregistrada per la mateixa Cobla. Inclosa en el disc editat l’any 2006 en motiu del 35è aniversari de l’Agrupació Sardanista de Cardedeu. 
“Sardanes a Cardedeu (Vol. 7). DISCMEDI. Ref. DM-1192-02

28. Músics en el temps (29 x 91) 
Estrena el 5-4-2009 a l’Aplec d’Arenys de Mar per la Cobla Montgrins. 
Dedicada a tots els músics que han participat, amb il·lusió, en la història de la Cobla-Orquestra Montgrins. En motiu del seu 125è aniversari (1884-2009). 
Enregistrada per la Cobla Montgrins aquell mateix any. Forma part del disc doble produït per la Cobla-Orquestra Montgrins editat en motiu de l’esmentat aniversari. 
En la versió enregistrada s’incorporen instruments de Percussió. Igualment quan s’interpreta en concert també hi ha aquesta opció. 
“125 Anys… Montgrinejant”. PICAP. Ref. 910855-22 

29. Aniversari daurat (33 x 75) 
Estrena el 17-10-2010 a l’Aplec de les Roquetes (Barcelona) per la Cobla Montgrins. 
Dedicada al 50è aniversari de l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes. 
Accèssit del Premi de la crítica en el Concurs "La Sardana de l'any 2010". 
Enregistrada l’any 2012 per la Cobla Contemporània. Inclosa en el disc "Contemporanis (Vol. 8)". PICAP. Ref. 911118 

30. Agost a Palamós (37 x 87) 
Sardana per a dues Cobles i Percussió. 
Estrena el 3-8-2011 a Palamós durant el concert de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau. Amb les Cobles Montgrins i La Principal de la Bisbal. Santi Molas a la Percusió. Direcció Francesc Cassú. 
Composada en agraïment a l’Agrupació Sardanista Costa Brava. 
Versionada posteriorment per a una sola Cobla i estrenada en aquest format el 26-2-2012 per la Cobla Montgrins a Cardedeu, en el concert tradicional del “Febrer Musical”. 

31. Tota una vida musical (35 x 83) 
Estrena el 28-10-2012 a l’Aplec de les Roquetes (Barcelona) per la Cobla Montgrins. 
Dedicada a quatre companys de la Cobla Montgrins en motiu de la seva merescuda jubilació: 
Joan Roca, Ricard Parés, Jordi Torrent i Francesc Cla. 

32. Mirant el Carro (33 x 99) 
Obligada de Tible. 
Estrena el 23-2-2014 a Cardedeu, dins del concert del “Febrer Musical”, per la Cobla Montgrins amb el mateix compositor com a Tible Solista. 
Escrita en memòria del seu germà Jordi Artiaga, mort en accident de muntanya als 40 anys, el gener del 2001. 
El títol és un record d’infantesa quan tots dos miraven les estrelles a l’estiu tot jugant a buscar les constel·lacions. 
Enregistrada per la Cobla Montgrins l’any 2015. Inclosa en el disc produït per Eduard Font en motiu de la celebració del “Temps de Flors” a Girona. 
“Girona Temps de Flors” DISCMEDI. Ref. DM1366-02 

33. Amics del nord (35 x 77) 
Estrena el 5-8-2014 a Perpinyà per la Cobla Mil·lenària durant el concert de presentació del disc enregistrat el mateix any, en la que hi consta. Editat en motiu del 25è Aniversari de la Cobla Mil·lenària. 
Dedicada, doncs, a aquests músics que per nosaltres són del nord. 
“Cobla Mil·lenària 25”. AGORILA. Ref. AGCD 729 

34. Per les Perles dels Gegants (35 x 83) 
Estrena el 18-10-2015 a l’Aplec de les Roquetes (Barcelona) per la Cobla Montgrins. 
Dedicada al 30è aniversari (noces de Perla) dels Gegants de Nou Barris. 

35. Bonica Queralt (33 x 83) 
Estrena el 29-1-2017 a Reus per la Cobla Reus Jove en concert. 
Dedicada a la néta dels amics sardanistes Lluís Dolcet i M. Antònia Nogués de Botarell (Baix Camp). 

36. La joia d’una mare (31 x 79) 
Estrena el 6-4-2019 a Seva per la Cobla La Principal de la Bisbal. 
Dedicada a Imma Pujadas en el seu 50è aniversari, amb tot l’afecte recordant la infantesa. 

-Altres composicions: 

Granollers al Mestre Ruera 
Poema Simfònic per a tres Cobles i Percussió. 
Estrena el 29-10-2000 a Granollers en concert per les Cobles Montgrins, La Principal de la Bisbal i Sant Jordi. Santi Molas a la Percusió. Direcció Francesc Cassú. 
Dins del Festival Homenatge a Josep M. Ruera i Pinart celebrat a Granollers en motiu del centenari del seu naixement. 
Dedicat a aquest prestigiós compositor granollerí del que fou alumne de solfeig. Existeix un enregistrament en directe del dia de l'estrena. 

Visca la Serenata! 
Vals-Jota per a Cobla amb acompanyament de Triangle. 
Estrena el dia 11-4-2003 a Masquefa per la Cobla Montgrins en concert de presentació del disc que inclou aquesta composició. 
Dedicat a la tradicional Serenata que es fa a la Festa Major de Masquefa on els Montgrins hi actuen anualment des de l’any 1947. 
Enregistrat per la Cobla Montgrins mesos abans del concert. 
El disc editat gràcies al suport d’en Jordi Tomàs, dinamitzador cultural de Masquefa i amic dels Montgrins, vincula per sempre Masquefa amb la Cobla-Orquestra Montgrins. En el llibret que acompanya al disc (redactat per en J. Tomàs, després d’un ampli treball de recerca) trobem un recull amb les dades de tots els músics que han passat per la Cobla-Orquestra Montgrins, així com tota la discografia editada fins aquell moment. 
“Masquefa i Montgrins”. DISCMEDI. Ref. DM 1136 02 

Toni Bolet 
Vals-Jota per a Orquestra de Festa Major. 
Estrena el 10-3-2012 a Cerdanyola del Vallès per l’Orquestra Montgrins 
en el concert que es va fer el dia abans de l’aplec de sardanes. 
Dedicat al company (durant 25 anys) dels Montgrins, excel·lent trompetista i bon amic, Antoni Delgado. Conegut com a “Toni Bolet” per la seva afició a la micologia. 
Enregistrat per l’Orquestra Montgrins l’any 2013. Forma part del disc produït per l’Orquestra Montgrins amb temes de concert. 
“El Teu Concert”. DISCMEDI. Ref. DM5056-02 

The last night in Kuramathi 
Balada instrumental, inspirada en un viatge a Maldives el 2010, concretament a la illa de Kuramathi.  
Està composada amb sons digitals. En aquest cas l’estrena és la data de publicació a la xarxa social YouTube, el 19-7-2018.  
Editada i distribuïda per Amuse (segell discogràfic per a plataformes de música digital), l'any 2019.  

Cada minuto de tu piel 
Balada romàntica, amb lletra i música dedicada a María Isabel de Santiago (Buenos Aires) que participa en els Coros.  
Veu Solista Toni Carlo. Veus, Saxo Alt i Flauta; Marcel Artiaga. 
Autoproducció enregistrada durant la primavera de 2021. 
Editada i distribuïda per Amuse (segell discogràfic digital) el 27-7-2021. 

Cada minuto de tu piel Karaoke 
Versió sense la Veu Solista de la Balada romàntica Cada minuto de tu piel.   
Editada i distribuïda per Amuse el 30-3-2022. 

Arranjaments destacats: 

L’Ubriacona 
Polka del compositor italià Tiberio Marani. Arranjament per a Saxo Soprà i Orquestra. 
Interpretada sovint als concerts i serenates per l’Orquestra Montgrins amb Marcel Artiaga al Saxo Soprà Solista. 
Enregistrada l'any 2004 per l’Orquestra Montgrins en el disc del seu 120è aniversari. 
“Montgrins 120 anys, Concert” DISCMEDI. Ref. DM 962 02 

Les Setmanes de Daniel / Nit Vella 
Dos Minyons cap a Betlem / El Rabadà 
Nadales arranjades per a Santi Arisa & Lakatans i la Cobla Montgrins. 
Incloses en el disc de temes nadalencs editat l’any 2006. 
“Nadales Sardanoves” DISCMEDI. Ref. DM 4264-02 

El canó de Palamós 
Cançó de taverna del compositor Josep L. Ortega Monasterio. Arranjament per a Cobla amb Percussió i grup vocal d’havaneres. 
Enregistrat en el disc editat l’any 2009 conjuntament pel grup d’havaneres Port bo i la Cobla Montgrins. Dirigit pel mestre Antoni Mas. 
“Acoblats”. PICAP. Ref. 910798-11 

Com he fet sempre (My Way) 
Inclòs en el disc de la Marató de TV3 de l’any 2009. 
Arranjament d'aquest conegut tema en forma sardana per a la Cobla Montgrins i la veu del cantautor Quico Pi de la Serra. 
“El Disc de la Marató 09”. TVC Edicions. CD-5023-03 

Encisadora 
Marxa marinera del compositor Josep L. Ortega Monasterio. Arranjament per a Cobla amb Percussió i grup vocal d’havaneres. 
Enregistrat en el disc editat l’any 2017 conjuntament pel grup d’havaneres Port bo i la Cobla Montgrins. Dirigit pel mestre Antoni Mas. 
“La Cobla a la Taverna”. PICAP. Ref. 911298 

Centenari Viladesau 
Arranjament per a l’Orquestra Montgrins de l’any 2018 amb sardanes obligades encadenades del mestre Ricard Viladesau en motiu del centenari del seu naixement. 
Instrumentació d’Orquestra de Festa Major amb la incorporació dels instruments tradicionals de la Cobla: Flabiol, Tible i Tenora. 

Formacions musicals en les que ha actuat: 

-Actuacions com a membre fix: 

Cobla Jovenívola de Sabadell (1979-1992) 
Style Rag (1991-1992) 
Cobla-Orquestra Montgrins (1992-2019) 
Orquestra Saturno (2019-2021) 
Cobla Ciutat de Granollers (2022-2023)
Orquestra Internacional Maravella (2023-Actualment)

-Actuacions esporàdiques en Cobles i Cobles-Orquestres: 

La Principal del Vallès 
Jovenívola 2 
Sabadell 
Neàpolis 
Sitgetana 
Marinada 
Sant Jordi 
Ciutat de Terrasa 
La Principal de la Bisbal 
Mediterrània 
Ciutat de Cornellà
Cobla-Orquestra Montgrins 
La Principal del Llobregat 
La Flama de Farners 
Vila d’Olesa 
Les Casenoves 
Sol de Banyuls 
Premià 
La Principal de Terrassa 
Badalona
Amoga 
Punt Cat 
Jovenívola de Sabadell
Ciutat de Girona 
Lluïsos de Taradell  
Santiga 
Baix Llobregat 
La Bisbal Jove 
Súria
Orquestra Internacional Maravella 
Reus Jove 
La Principal del Cava 
Ciutat de Granollers 
Canigó
Mil·lenària
Mirantfont
Vents de Riella
Almogavarenca
L'Arbucienca
Rossinyolets
Ciutat d'Amposta
Foment del Montgrí
Contemporània 

-Actuacions esporàdiques en altres formacions: 

Banda Municipal de Barcelona 
Orquestra Filharmònica de Catalunya 
Cobla de Cambra de Catalunya 
Coblamporània
Banda Amics de la Música de Bellvitge